白井絵美 | Shirai Emi
Food Director
1985年 東京生まれ。
素材にこだわり、おやつまで手作りで楽しませてくれる母の影響で、自然と料理に携わる道に進む。
調理師免許を取得後、レストラン勤務を経て料理家となり、料理本や雑誌、レストランにレシピを提供している。
かねてより健康で美しい身体作りを目指しトレーニングを重ねていたところ、インストラクターの推薦を受けボディメイクコンテストに出場し、東京大会にて優勝する。
大会を通し、更に専門的な知識を得るためアスリートフードマイスターJr.と野菜ソムリエJr.を取得。実経験と専門知識を活かした、身体作りに必要なレシピ提供も行っている。
また、料理の他プリザードフラワー講師の資格を保持し、作品作りや教室も開催。
ライフスタイル全般に興味が深く、海外を旅し様々な国の文化に触れながら、現地の食を楽しむのが趣味。料理のみならずあらゆる分野において情報発信したいと考えている。
Emi Shirai’s influence originated from her mother who carefully selected ingredients when making homemade snacks when Emi was younger. Emi gained experience as a chef working in a restaurant after receiving a certificate of cooking. She has also published recipes to numerous cookbooks, magazines and restaurants.
Emi has conditioned herself to diligently staying fit by training and maintaining a healthier lifestyle and as a result has won awards in Tokyo for “Best Body Japan” at body building competitions. Her experience taught her the importance of food intake and continued even further education in order to gain qualifications in this specialty.
Emi’s recipes are all inspired from her culinary knowledge, body training experience and her childhood. Culinary interests and body building are not the only interests that Emi has. Her other interests include lifestyle, wellness and travels abroad to learn more about different cultures and local food.
Emi hopes to not only share her culinary knowledge but also a wide range of subject matters based on her experience.